- Stosowanie diety 1000 kcal
Dieta 1000 kcal jest bardzo rygorystyczna i nie powinna być stosowana dłużej niż przez tydzień. Dieta 1000 kalorii to sposób na szybką …
- Bób Bizon
Bób Bizon to bardzo plena odmiana z dużymi nasionami – doskonałe zarówno do spożycia bezpośredniego, jak i do mrożenia. To zdrowy dodatek …
- Cedrela chińska. Warzywne liście cedrówki chińskiej
Cedrówka chińska to jedyne znane drzewo, którego młode liście można jadać tak samo jak warzywa. Liście cedrówki smakują niczym młoda cebula i …
- Przyprawy pod Gwiazdeczką. Przyprawy krajowe Gwiazdeczka
Świat można poznawać na wiele rozmaitych sposobów. Jednymi z nich są smak i zapach. Smak i zapach to pochodne przypraw stosowanych w …
- Fasola Goldstern
Fasola Goldstern to fasola szparagowa, o mniejszych wymiarach – karłowa. Zaliczana do odmian wczesnych. Wyróżniają ją intensywnie żółte strąki, bez włókien. Jest …
- Kiełbasa homogenizowana, kiełbasa weselna. Jak wybrać dobrą kiełbasę?
Kiełbasy należą do stałego repertuaru polskich wędlin – od codziennego spożycia po produkty takie, jak kiełbasa weselna. Mogą przybrać różne formy i …
- Szczaw krwisty Bloody Dock
Szczaw krwisty Bloody Dock (Rumex) jest rośliną wieloletnią, która w odmianie Bloody Dock wyróżnia się dekoracyjnymi liśćmi. Można uprawiać ją zarówno w …