- Pomysł na lekką, kolorową sałatkę.
Przepyszna wiosenna sałatka z rzodkiewką, szpinakiem i serem feta. Świetna i zachwycająca różnorodnością smaków, kolorowa i bardzo chrupiąca sałatka. Większość składników potrzebnych …
- Tradycja pieczenia pierniczków – skąd się wzięły?
Pieczenie pierniczków na Święta zawsze wprowadza nas w świąteczny nastrój. Niesamowity aromat niosący się w całym domu, wszechobecna radość, czas spędzony z …
- Zakład mięsny Smolarek Milicz. Jaki powinien być skład wędliny?
Polska od dawna słynie z wysokiej jakości wędlin, produkowanych w licznych zakładach (np. zakład mięsny Smolarek), rozsianych po całym kraju. Wytwarzane w …
- Cedrela chińska. Warzywne liście cedrówki chińskiej
Cedrówka chińska to jedyne znane drzewo, którego młode liście można jadać tak samo jak warzywa. Liście cedrówki smakują niczym młoda cebula i …
- Kiełbasa homogenizowana, kiełbasa weselna. Jak wybrać dobrą kiełbasę?
Kiełbasy należą do stałego repertuaru polskich wędlin – od codziennego spożycia po produkty takie, jak kiełbasa weselna. Mogą przybrać różne formy i …
- Nasze bezpieczeństwo
Firmy powstają jak grzyby po deszczu. jednego dnia jest ich wiele, by zaraz drugiego zniknąć bezpowrotnie. Czy każdy ma szansę spełnić swoje …
- Wkucie wenflonu
Wkłucie dożylne: Do takich nakłuć wykorzystuje się, bardzo łatwo dostępne, żyły podskórne grzbietu dłoni, przedramienia lub grzbietu łokcia. Ta ostatnia jest zarezerwowana …