Fasola GoldsternFasola Goldstern to fasola szparagowa, o mniejszych wymiarach – karłowa. Zaliczana do odmian wczesnych. Wyróżniają ją intensywnie żółte strąki, bez włókien. Jest …
Sól z Gruzji – Sól swańskaSwańska sól jest specyficzną mieszanką soli oraz dobranych, wyjątkowych ziół. Sól swańska jest produktem spożywczym, który pochodzi z górskiej (Kaukaz) krainy Swanetii …
Herbata Beduinów – habak przyprawaHabak jest słynną beduińską herbatą doprawioną jeszcze słynniejszą przyprawą o tej samej nazwie. Habak przyprawa jest uprawiany na Półwyspie Synaj. Często myli …
Cebula CzerniakowskaCebula Czerniakowska wchodzi w grupę cebuli średniowczesnych – do wczesnego zbioru. Tworzy kuliste i słomkowożółte cebule z łagodnym w smaku miąższem o …
Woda mineralna do biuraPicie wody zarówno w domu jak i w pracy jest bardzo ważne. Odpowiednia ilość spożywanej wody zmineralizowanej sprawia że organizm człowieka funkcjonuje …
Kapusta Pierwszy ZbiórKapusta Pierwszy Zbiór jest specjalną odmianą przeznaczoną do wczesnych zbiorów. Tworzy duże galówki, dobre w smaku, z delikatnymi i kruchymi liśćmi. Kapusta …
Historia polędwicy w Polsce – polędwica bostońskaCzy istnieją tradycyjne polskie wędliny? Oprócz kiełbas, które znane są w naszym kraju już od wieków (sama nazwa pochodzi z XV wieku), …