- Karaiby na talerzu – przyprawa Jerk
Marynata Jerk to szlagierowa jamajska przyprawa. Ale Jerk jest nie tylko samą, oryginalną przyprawą. To również jest ściśle określony sposób przygotowywania dania …
- Papryka Roberta F1
Papryka Roberta F1 to bardzo wczesna i bardzo plenna odmiana, która jest łatwa do uprawy nawet na odkrytym gruncie. Daje duże owoce …
- Grecja na talerzu – przyprawa egejska
Morze Egejskie jest jednym z najbardziej fascynujących mórz, jakie wchodzą w skład basenu Morza Śródziemnego. Przede wszystkim jest niemal baśniowo piękne, idealnie …
- Zielona herbata – zdrowie raz dwa!
Każdy z nas chciałby być zdrowy. W życzeniach urodzinowych czy świątecznych wciąż przewija się sformułowanie: „życzę ci zdrowia”. Chodzimy do różnych lekarzy, …
- Cedrela chińska. Warzywne liście cedrówki chińskiej
Cedrówka chińska to jedyne znane drzewo, którego młode liście można jadać tak samo jak warzywa. Liście cedrówki smakują niczym młoda cebula i …
- Pasze dla bydła
Każdy hodowca bydła szuka sposobów na jak najefektywniejsze karmienie zwierząt. Chodzi tu o ponoszenie jak najmniejszych kosztów a jednocześnie podawanie zwierzętom pełnowartościowych …
- Tradycja pieczenia pierniczków – skąd się wzięły?
Pieczenie pierniczków na Święta zawsze wprowadza nas w świąteczny nastrój. Niesamowity aromat niosący się w całym domu, wszechobecna radość, czas spędzony z …