- Soja na zdrowie – Sałatki z kiełkami soi
Sałatka z kiełkami soi to sałatka zarówno dla wegetarian jak i miłośników dań uniwersalnych. Można podawać ją także np. z szynką konserwową …
- Co to jest warzywne spaghetti? Fasolnik chiński uprawa w gruncie
Fasolnik chiński jest to mało znane, ale bardzo ciekawe, wartościowe i przede wszystkim smaczne warzywo z rodziny bobowatych. Owoce rośliny mogą osiągać …
- Grecja na talerzu – przyprawa egejska
Morze Egejskie jest jednym z najbardziej fascynujących mórz, jakie wchodzą w skład basenu Morza Śródziemnego. Przede wszystkim jest niemal baśniowo piękne, idealnie …
- Smakowe rendez-vous w smacznej odsłonie
Głodni? Zniecierpliwieni? Macie ochotę na jakiś powiew świeżości? Lubicie odważne zestawienia i niestraszne wam łączenie słodkiego ze słonym? W takim razie świetnie …
- Jak przyrządzić aromatyczny boczek na Święta? Boczek pieczony faszerowany
Zbliżają się święta Bożego Narodzenia, czas pomyśleć o przygotowaniu pysznych specjałów. O ile tradycyjne dania wigilijne są typowo postne, to w pierwszy …
- Sól z Gruzji – Sól swańska
Swańska sól jest specyficzną mieszanką soli oraz dobranych, wyjątkowych ziół. Sól swańska jest produktem spożywczym, który pochodzi z górskiej (Kaukaz) krainy Swanetii …
- Kiełbasa homogenizowana, kiełbasa weselna. Jak wybrać dobrą kiełbasę?
Kiełbasy należą do stałego repertuaru polskich wędlin – od codziennego spożycia po produkty takie, jak kiełbasa weselna. Mogą przybrać różne formy i …