- Przepis na idealną, świąteczną szynkę – Szynka parzona wędzona
Boże Narodzenie przesycone jest wieloma tradycjami kulinarnymi, które warto zachowywać, czasami wzbogacając o nowe elementy smakowe. Do aromatycznych zwyczajów należy przede wszystkim …
- Szynka w siatce. W jaki sposób przygotowywać wędliny w domu?
W ostatnich latach coraz więcej osób sięga po tradycyjne przepisy na produkcję wędlin w warunkach domowych. W sklepach pojawiają się olbrzymie ilości …
- Indyk – od pola do stołu
Indyk gości na europejskich stołach od XVI wieku . Od jego pojawienia się minęło już tak wiele lat, że udało nam się …
- Sekrety Perfekcyjnego Pstrąga: Jak Upiec Pstrąga Tęczowego w Piekarniku
Chcesz przygotować wyśmienity pstrąg tęczowego w piekarniku, ale nie wiesz od czego zacząć? W tym artykule odkryjesz niezawodne metody pieczenia pstrąga, które …
- Alternatywa dla tradycyjnego mleka
Jeszcze nie tak dawno temu, na rynku mogliśmy znaleźć wyłącznie mleko krowie. Mleko roślinne było dostępne wyłącznie w specjalistycznych sklepach największych miast …
- Lunchbox – czyli smaczny posiłek poza domem
Pożywna przekąska to coś, o czym warto pamiętać wychodząc z domu, szczególnie jeśli nasz dzień zapowiada się aktywnie. W takich sytuacjach przyda …
- Wykorzystanie kiełbasy w kuchni Polskiej – kiełbasa golonkowa, kiełbasa bydgoska, wędzona kiełbasa parzona
Istnieje wiele rodzajów kiełbas, które od stuleci wykorzystuje się w polskiej kuchni. Pierwotnie były to wędliny wytwarzane z wieprzowiny lub dziczyzny. Obecnie …